sveji-idei-za-koledni-marketing-kampanii-subscribe-bg

Идват празници, а празничният Дух тази година се нуждае от малко побутване и напомняне, че хубавото всъщност предстои. Какво може да направи вашият бизнес, за да посръчка този коледен Дух и да всее малко усмивки и радост на клиентите? Ами, може да сътвори игри и смешки, и да раздаде подаръци. Съобразено, разбира се, с всички пандемични правила. 

Ние ви предлагаме 3 свежи идеи за мобилни маркетингови кампании с нашия Viber бот, които не само, че ще усмихнат вашите клиенти, но и ще помогнат да достигнете до нови такива – по един приятен и абсолютно безопасен начин. 

1. Brand IQ quiz

brand-iq-quiz-viber-bot-subscribe-bgМожем да превърнем нашия Viber бот в един симпатичен интерактивен въпросник, който потребителят ще може да попълва директно през телефона си. А въпросите ще са свързани с вашата марка. По този начин ангажирате потребителите да потърсят информация за вашите нови артикули в сайта или социалните ви канали; да научат повече за вашата марка; да споделят с приятели; да се позабавляват за няколко минути; да получат добре заслужен подарък. Вашият бизнес, от друга страна, ще разполага със събрана база с контакти от тази кампания, която ще можете да ангажирате отново по Viber, когато имате нещо важно да им кажете, напомните или питате. Ето как би изглеждал един примерен бот за Brand IQ quiz:

Добре дошъл в бота на магазини „Щрасе“. Попълни анкетата ни, за да спечелиш някоя от нашите награди, изработени ръчно и с много любов. Ако си истински фен на Щрасе, ще отговориш на въпросите ни със затворени очи. Да започваме? 

Какъв цвят е етикетът на последната ни колекция шалове “Зима е”?
Син
Лилав
Бял
Колко е дълга брадата на новата играчка за елха Дядо Коледа?
5 см
20 см
14 см
Калъфките за възглавници за диван от колекция “Занзибар” имат ли пискюли?
Да
Не
Коя награда би избрал, ако спечелиш?
Шал
Играчка за елха Дядо Коледа
Калъфки “Занзибар”

Благодарим ти! Ще се свържем с теб много скоро!

Представете си въпросите, отговорите и наградите в контекста на вашите продукти и услуги. Как биха звучали и изглеждали те ако продавахте сладкиши? Суши? Играчки? Дрехи? Аксесоари? Коктейли? Книги? Козметика? Техника? 

2. Интерактивен мобилен ваучер

free-gift-viber-bot-subscribe-bgЕдно от предимствата на мобилните ваучери, които можем да създадем за вашия бизнес е, че са интерактивни. Клиентите ги получават мигновено – във Viber. Ето какво можем да ви спретнем за празничната (и не само) кампания. С помощта на Viber бот давате възможност на вашите клиенти да си персонализират даден артикул, а после да им го изпратите като подарък и благодарност за отделеното време.

Например:


Добре дошъл в Чорапче.бг. Помогни ни да персонализираме твоя чифт чорапи, за да ти пратим точния модел, който ще носиш с кеф. 

Кой размер чорапи носиш?
30-35
36-40
41-45
Над 45 😳 

Какъв е любимият ти цвят?
Жълт
Розов
Черен
Зелен
Син

Какви фигурки по чорапите харесваш?
Геометрични фигури
Несиметрични фигури
Листа
Животни
Анимационни герои

А какъв цвят да са фигурките?
Лилав
Син
Бял
Черен
Червен

Благодарим! Чудесна комбинация си избра 😳  Ще ти пратим чорапите скоро! 

Както споменахме по-горе, най-важното е, че ще усмихнете някой и ще му направите подарък. Той пък ще остане във вашия Viber бот, където отново ще му пратите нещо интересно според неговите лични, персонални предпочитания. Ние ви даваме достъп до админ панел, където следите реакциите на всички абонати в реално време и знаете кой какви чорапи обича. 

3. Treasure hunt online

Treаsure hunt е игра, която обикновено се изпълнява навън, където участниците обикалят определени локации и обекти и откриват “съкровища”. По принцип тази игра е много забавна. Печелят се награди. Сплотяват се екипи, сближават се познати и непознати. Извънредната ситуация, обаче, изисква извънредни мерки и приспособяване. Ние измислихме как Treasure hunt може да се играе и сам, седейки безопасно на дивана вкъщи. Например: 

 

Хей! Здравей! Добре дошъл в бота на био хлебопекарна “Сит и щастлив”. За да участваш в играта ни, трябва да направиш следното: Открий трите ключови думи, скрити в нашите профили във Facebook, Instragram и в сайта ни. Попълни ги тук, а ние ще ти пратим колет с превъзходния ни био хляб от лимец и ядки с пожелания за много любов, здраве и надежда. 

Коя е ключовата дума от Facebook?
Любов
Здраве
Надежда

Коя е ключовата дума от Instagram?
Любов
Здраве
Надежда

Коя е ключовата дума от сайта ни?
Любов
Здраве
Надежда

Разбира се, въпросите могат да са повече. И по-сложни. Ако публикувате много съдържание в сайта и социалните си канали, ще падне голямо търсене на думички, имена, послания, картинки и т.н. Имате почти неограничени възможности да сътворите кампания с нашето ботче, която да грабне вниманието на вашите фенове и клиенти, и да ги накара да се разровят из вашите дигитални канали. 

Ако някоя от по-горните идеи за забавни коледни маркетингови кампании ви допада или имате своя собствена, свържете се с нас, за да я обсъдим и осъществим. Тествайте Subscribe.bg безплатно за месец, за да разберете дали платформата е подходяща за вашия бизнес.

Тествайте безплатно